SAVJETI ZA FELGE

SAVJETI ZA FELGE

Kako se održavaju alu felge?

Redovite čistite vaše felge (najmanje svakih 15 dana) sa vodom i auto šamponom. Ne radite to samo zbog vizualnog dojma nego da spriječite nagomilavanje masti i nečistoča.

Nikad ne čistite vaše felge odmah nakon vožnje. Pogotovo ne u auto praonicama s mini-washom dok su još uvjek diskovi vrući. Naglo hlađenje diskova može dovesti do krivljenja ili pucanja diskova.
Felge čistite kao i sve druge dijelove automobila. U večini slučajeva felge su zaštićene lakom ili su obojane. Agresivne kemikalije i agresivne spužvice mogu dosta naštetiti zaštitnom sloju felge.

Kako izmjeriti razmak rupa na felgi?

Oznake na gumi 
Broj rupa i razmak na felgi je najlakše pogledati u katalogu ili priručniku automobila. Ako pak želite osobno izmjeriti razmak rupa na felgama obavezno koristite pomično mjerilo (šubler). 
Ako niste sigurni u broj rupa i razmak stojimo vam na raspolaganju.

Kako izmjeriti promjer centralne rupe?

Promjer centralne rupe na felgi mora odgovarati ili biti veći od osovine automobila. Ovaj podatak isto tako možete pogledati u priručniku ili ga izmjeriti na felgama koje sada imate. U slučaju da je na felgama centralna rupa veća može se koristiti plastični prsten da popuni prazninu i pomogne centrirati felgu. Ukoliko kupite felge kod nas prstenovi dolaze gratis.

Što znači ET na felgama?

Izbačaj (offset, ET) felge je udaljenost od centra felge do točke gdje se felga spaja s osovinom. Izbačaj se mjeri u milimetrima i može biti pozitivan, negativan ili nula.

Pozitivan izbačaj je izbačen put vani, od diskova do vanjske strane felge. Pozitivan izbačaj se danas uglavnom može pronaći na skoro svim automobilima s prednjim pogonom i novim automobila s zadnjim pogonom.br
Negativan izbačaj je ubačen put unutra, gledano od vanjske strane felge put diskova.
Nulti izbačaj (0mm), kada je točka spajanja felge s automobilom (osovinom) u samom središtu felge.

Alu felge u zimskim uvjetima?

Proizvodnja aluminijskih felgi svakim danom se usavršava, tako da su mane prvih alu felgi potpuno otklonjene. Čelične felge puno prije pokazuju znakove starenja, pogotovo ako su korištene u zimskim uvjetima

Čelične ili alu felge?

Osim cijene danas vrlo malo stvari ide u korist čeličnim felgama. Stoga se bavimo samo beneficijama aluminijskih felgi.
Smanjena ukupna težina ; To je jedan od najkritičnijih faktora koji utječu na sposobnost držanja vozila na cesti. Smanjenjem težine, aluminijski naplatci pružaju preciznije upravljanje i poboljšanje ukupnih karakteristika.
Poboljšano ubrzanje i kočenje ; Smanjenjem težine rotacijske mase vozila, aluminijski naplatci pružiti snažnije ubrzanje i bolje zaustavljanje.
Dodatna 'rigidnost' kvalitetne legure kotača može značajno smanjiti otklon kotača / gume u zavojima. Ta je značajka posebno izražena kod automobila opremljenih s gumama visokih performansa, gdje bočne sile mogu doseći 1g.
Aluminij je izvrstan vodiči topline i uvelike pomaže pri otklanjanju topline s diskova. Osim toga, aluminijski naplatci mogu biti dizajnirani kako bi se omogućio veći protok zraka preko kočnica.

Montaža guma, felgi i TPMS senzora?

Znamo da je gnjavaža dobiti gume, felge i TPMS senzor odvojeno! Uštedite vrijeme i novac kupnjom kompletnog seta i dogovorite montažu guma i tpms ventila na felge.

Garantirana ugradnja!

Nema problema s ugradnjom kad kupujete kod nas! Jamčimo da se felge koje nudimo mogu montirati na vaše vozilo. U protivnome, ako odaberete felge koje ne odgovaraju na vaše vozilo nećemo vam ih 'automatski' poslati. Ukoliko je to potrebno uz felge vam šaljemo potpuno gratis kit za montažu koji može sadržavati matice/vijke ili plastični prsten, zavisno o modelu felge i modelu automobila za kojeg su namjenjene.

prodaja stanova
pik
smrtovnice
blumen
horoskop
kalkulator online
knjige pdf
cvijece
vicevi